2017: Agneta Schnittger – “Insulinresistens, diabetes och ketogen kost”

Föreläsare 2017

Årets föreläsning från Agneta kommer att fokusera på kärlskador, låggradig inflammation och insulinets respektive östrogenets dubbelnatur.

Agneta Schnittger, med Dr, specialist i gynekologi och obstetrik, vidareutbildad i nutrition och diabeteslära vid Universitetet i Monpellier.

Författare till de två böckerna « Insulin den felande länken » och « Låg Insulin Regim vid metabolt syndrom, binjureutmattning och hjärntrötthet ».

Bokpremiär i Säffle!
Den 3:e boken kommer att heta “INSULINRESISTENS och hormonell balans hos kvinnor“. Den ligger i tryckning på förlaget och de har lovat att ha den färdig till Säffle.  Boken är i fyra delavsnitt,  normal hormonbalans och påverkan på neurotransmitorer hos kvinnan i olika faser och sjukdomar som är hormonberoende, insulinresistensens inflytande på den normala hormonbalansen och insulinresistenssjukdomar, p-piller och andra icke kroppsegna hormoners inflytande på den normala balansen och sist någon sida om effekten av insulinresistens och samtidig tillförsel av konstgjorda hormoner, t ex hormontillförsel i klimateriet. Jag har under arbetets gång förstått hur komplicerade kvinnor är, borde som gynekolog sett det tidigare, men då hade jag inte denna övergripande syn!

Naturligtvis blir det fina bokpriser under eventet.