2018: “LCHF & Paleo – Mat med funktionsmedicinska glasögon” – Marie Norder Aspholm

Föreläsare 2018

Marie äter själv en blandning av LCHF och Paleo som hon upptäckte passar henne bra. Hon kommer att relatera denna kost till funktionsmedicin. Hur kan denna kost hjälpa vid moderna livsstilssjukdomar?

Vad är då funktionsmedicin? Inom funktionsmedicin så fokuserar man på att behandla de underliggande orsakerna till sjukdom.

Det är en relativt ny medicinsk disciplin och är ett medicinskt område som strävar efter att på vetenskaplig grund identifiera och behandla de verkliga orsakerna till ohälsa. Inom funktionsmedicinen betonas livsstilsförändringar och näringstillskott som komplement till läkemedelsbehandling.

Utöver funktionsmedicinen vill Marie ha en ödmjukhet om att det finns inte ett recept på hälsa som fungerar för alla. Dagens sanning kanske inte är morgondagens. För att hitta det som fungerar måste vi utgå från individen och ofta prova oss fram till det som fungerar.

Marie är sjuksköterskan som mitt i småbarnsåren bytte karriär och läste till ingenjör. Hennes brinnande intresse för hälsa, kost och livsstil ledde till att hon utbildade sig till kostrådgivare, massör och hormonterapi. Just nu så läser hon en funktionsmedicinsk utbildning som hon tror är framtidens vård.
Marie gillar träning i alla former och friluftsliv. Hon släpper gärna sitter fötter fria.

Här skriver Marie på sin blogg Gävle Kost & Livsstil om kost, hälsa, träning och livsstil.

One thought on “2018: “LCHF & Paleo – Mat med funktionsmedicinska glasögon” – Marie Norder Aspholm

Comments are closed.