2018: “Feel good & have fun – det ska va gött å leva” – Benny Ottosson

Föreläsare 2018

Bennys stora intresse för hälsa, ett njutbart liv och personlig utveckling beror, enligt honom själv, på ett eget kämpande med dessa frågor.

Visst vill vi alla njuta av livet.

Du kanske redan känner att du har ett underbart liv. Grattis! Men Benny tror att det är många fler som känner att de vill förbättra sitt liv.

Benny bjuder på en rad handfasta tips om hur han jobbar med dessa frågor. Det är inte alltid stora förändringar som behövs för att vi ska förbättra tillvaron, må bättre och känna oss gladare. Och ofta tror vi att det är saker vi behöver tillföra, men Benny hävdar att tricket många gånger kan vara att eliminera (hans favorituttryck) och förenkla, förenkla och förenkla.

Helt enkelt “Do. Less. More.”

Då ökar chansen att vi kommer ner i varv, får tid att reflektera över våra liv och kan göra justeringar. Om det behövs.

Som många har det idag så hinner vi aldrig reflektera över livet. Känner du igen den här situationen? Du står i en kö och får några sekunder över. Handen åker ner i fickan och så helt plötsligt så har du mobilen i handen. Hur gick det till? Du tänkte ju inte ens tanken. Så handen på hjärtat, vill du sitta på sängkanten vid 95 års ålder (jo, det sägs att man får tid att stanna upp och tänka efter då) och ångra att du inte reflekterat över livet lite tidigare. Och gjorde eventuella justeringar.

Benny tar dig med på en snabbtur genom hur kost, sömn, fysisk aktivitet, mindre stress och positiva tankar kan öka dina chansen till ett gött liv. Helt enkelt "Feel Good & have fun".

Om du inte kan vänta till helgen efter midsommar så kan du lyssna på Benny redan nu - i hans pod med gäster som My Westerdahl, Martina Johansson, Jonas Bergqvist, Mattias Ribbing & Monique Forsberg. Alla 27 avsnitt av podden hittar du här - http://feelgoodhavefun.podomatic.com

 

Benny har gjort en yrkesmässig slalomåkning genom sitt liv. Han har jobbat som fritidsledare för äldre, utbildat vårdbiträden, jobbat som alkoholhandläggare och grafisk designer… Så fick han sparken... Bland det bästa som hänt honom enligt honom själv. Då fick han tid att fundera på vad som var viktigt i livet. Då, vid 50 års ålder, startade han eget företag som fotograf, utan utbildning och erfarenhet. Det jobbet har tagit honom runt jorden…

På senare år har hans hälsointresse vuxit, så idag driver han också företaget Hälsoinspiratör Benny Ottosson och hemsidan www.feelgoodhavefun.nu. Benny är utbildad hälsoinspiratör och har dessutom gått kurser som Grundläggande näringslära och Paleo Challange. Just nu utbildar han sig också till mindfulness-instruktör. Benny brinner för att försöka inspirera andra att leva ett gött liv.

Benny bor i Tanumshede på västkusten. Han har 3 barnbarn, 2 barn och 1 fru.