Ewa Meurk – “Att mäta är att veta!”

Ewa Meurk är en hälsoingenjör. Det innebär att hon kombinerar sin tekniska bakgrund som civilingenjör från KTH med en gedigen utbildning inom näringslära, funktionsmedicin och beroendeproblematik. I sitt arbete möter hon dagligen människor som har svårt att gå ned i vikt, trots att de äter LCHF och tränar regelbundet.

Vad gör de för fel och varför fungerar inte LCHF för dem när det gäller viktnedgång?

Det här är en föreläsning för dig som känner igen dig i ovanstående beskrivning. Som har provat allt och ändå inte får det resultat som du önskar dig. Det är lätt att förenkla övervikt och tro att det bara beror på en sak.

För mycket kalorier orsakar viktuppgång, för mycket kolhydrater orsaker viktuppgång, för mycket fett orsaker viktuppgång är några av de ”sanningar” vi fått höra under årens lopp.

Sanningen är den att övervikt är en multifaktoriell sjukdom som kan ha flera orsaker. Du kan därför inte jämföra din egen viktresa med någon annans.

Ewa som själv har en lång och krokig viktresa kommer i den här föreläsningen berätta om varför det är så viktigt att veta nedanstående markörer om du har svårt att gå ned i vikt.

  • Mängden fett runt de inre organen
  • Fasteinsulinet
  • Fasteblodsockret
  • HOMA-IR – grad av insulinresistens
  • Antal dieter och bantningsförsök
  • När övervikten började (tonåren eller i vuxenålder)
  • Arvsanlag

Under dagarna i Säffle kommer det finnas möjlighet att mäta sin kroppssammansättning (inre förfettning och muskelmassa) till recucerat pris (se nedan).

Ewa driver företaget Elitista (www.elitita.se) och den funktionsmedicinska kliniken Holista FM (www.holista.fm). Hon kom i julas ut med boken ”Bli din egen hälsoingenjör-verktyg för metabol hälsa” som kommer finnas att köpa på plats i samband med föreläsningen.

EXTRA MÖJLIGHET 2020!

Mätning av kroppssammansättning och tolkning av resultaten

Din kropp består av och är uppbyggd av fetter, proteiner, mineraler och vatten. Hur fördelningen av dessa näringsämnen ser ut samt var de sitter på kroppen spelar en väsentlig roll för din metabola hälsa och om du har lätt eller svårt att gå ned i vikt. Inre förfettning är det första tecknet på en hormonell obalans och ökar risken för insulinresistens och det metabola syndromet.

Med hjälp av Accuniq 380 kan du får redan på vad din kropp består av här och nu. Genom att skicka elektriska signaler genom händer och fötter kan Accuniq 380 med en noggrannhet som motsvarar 95% av DEXA standarden mäta inte bara hur mycket fett din kropp består av utan även var det sitter på kroppen. Av resultatet får du bl a reda på din muskel- & fettmassa samt hur den är fördelad, fettprocent, total vätskemängd samt vätskemängd innanför och utanför cellerna, mängden bukfett och dess area, information om din cellhälsa samt en rad andra indikatorer kring din hälsa och prestationsförmåga.

Accuniq 380  används av bland annat Riksidrottsförbundet, SOK, inom forskning och studier på universitet samt runt om i världen på gym, inom företagshälsovård samt inom sjukvården.

Efter att du genomgått mätningen i Medborgarhuset under fredag eller lördag ingår även en genomgång av dina resultat – vad betyder respektive mätvärde och hur kan du använda resultatet för ett fortsatt hälsosamt liv.

Resultatanalysen i grupp genomförs i Medborgarhuset på söndag 28/6 kl 09:00 – 10:00.
Endast personer (och anhöriga) som köpt mätningen tidigare under eventet har tillträde till denna aktivitet.

Pris: 500 kr per person – mätning och resultatanalys i grupp ingår. (Ordinarie pris 1 200 kr per person)
Denna mätning ingår EJ i ordinarie eventbiljett utan köps på plats – kontant eller Swish.

 

Mätningen görs genom att du står barfota på Accuniq 380 och samtidigt håller ett handtag i vardera handen.