Birgitta Höglund – “Vägen till ett friskare liv”

Birgitta Höglund är restaurangkocken som efter en svår ryggskada på jobbet hittat vägen tillbaka till ett friskare liv med hjälp av naturlig och glutenfri mat med få kolhydrater, generöst med smör och mängder med njutbara smaker.

För 11 år sen hittade hon lösningen på sina problem efter en föreläsning av Annika Dahlqvist, ändrade hela sin kosthållning till LCHF dagen efter och startade några månader senare bloggen Birgitta Höglunds mat.

Efter många år med ryggvärk och svårigheter att gå, fibromyalgi, magproblem, migrän och övervikt, har hennes form av naturlig och glutenfri mat gett resultat i både en bättre hälsa och en lägre vikt.

Bloggandet ledde så småningom vidare till sex kokböcker, den första tillsammans med just Annika Dahlqvist hette LCHF för seniorer. Den boken såldes slut men finns nu i nyutgåva som Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Birgitta, som närmar sig 60 med stora steg, berättar under föredraget hur maten hjälpt både henne och sambon Lennart, 77, att hitta tillbaka till en energi och hälsa de saknat under många år.

I den senaste kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, berättar Birgitta om hela sin hälsoresa och hur hon tagit sig tillbaka från både utbrändhet och de kroppsliga besvären med hjälp av maten, lättare träning och att vistas mycket ute i naturen.

Det är aldrig för sent att förändra sitt liv med hjälp av maten!