Ewa Meurk – Varför går jag inte ned i vikt på LCHF

När hälsa har blivit vår tids religion, dieterna vår bibel och ”smal är lika med frisk” vårt viktigaste budord så är det kanske inte så konstigt att många hamnat vilse i sin strävan efter ett hälsosammare liv. 

Likt profeter har läkare, forskare och hälsoexperter i årtionden trummat ut sitt budskap – ”Ät mindre och spring mer”. Men trots att vi följt deras råd, bantat, tränat och räknat kalorier så har resultaten uteblivit. Vad beror det på? Är det vi som är lata och karaktärslösa eller har vi kanske fått fel råd från början?”

Det finns få ämnen som är så omdebatterade som just övervikt. Det finns också få ämnen där det florerar så mycket osanningar och fördomar som och okunskap. 

Under 90-talet ansåg experterna att det var fettet som orsakade viktuppgång men under de senaste åren har det varit kolhydraterna som varit hälsans Dart Vader. 

Många har gått över till en lågkolhydratkost och upplevt enorma hälsoförbättringar men viktminskningen har avstannat efter ett tag. 

I den här spännande föreläsningen berättar Hälsoingenjören Ewa Meurk varför vissa människor inte går ned i vikt på en lågkolhydratkost och hur man faktiskt kan mäta det. 

 

Vill du veta mer ingående om din egen hälsa och mätvärden? Köp en biljett till workshopen med Ewa Meurk på söndagen. Mer info här